Mijn resultaat van de maansverduistering 2015

maansverduistering 2015

Ontzettend trots ben ik op het resultaat van mijn eigen foto’s van de super bloed maansverduistering van afgelopen nacht.

Super bloed maansverduistering

Op 27 september 2015 was er een super bloedmaan!
Dit houdt in dat er zowel een supermaan als een maansverduistering tegelijk was!

De maan stond in dit geval dicht bij de aarde waardoor deze iets groter lijkt. Tegelijk was er ook nog eens een maansverduistering. Hierbij schuift de aarde tussen de zon en de maan door waardoor de maan wordt verduisterd. Een bloedmaan is als de maan rood kleurt bij een maansverduistering. Dit komt door de atmosfeer van de aarde. Dit alles tegelijk en je hebt dus een super bloedmaansverduistering zoals ze dit noemen.

Mijn resultaat

Het was een koude nacht en zelfs ondanks dat ik het door het dakraam kon bekijken had ik nog koude handen en voeten. Om dit mooie spektakel te zien moest je wel vroeg je bed uit. Om 02:45u zat ik klaar met mijn telescoop gericht op de maan. Langzaam zag je de schaduw van de aarde op de maan vallen. Steeds minder van de maan was te zien. Zodra de aarde de maan volledig bedekt had, werd de maan rood van kleur. Erg bijzonder om te zien! Daarna zag je langzaamaan de aarde weer wegschuiven en kwam de wit-grijze kleur van de maan weer tevoorschijn. Dit zie je rechtsonder van mijn foto’s. De foto’s bovenin zijn gemaakt door mijzelf met mijn telefoon via de telescoop. Tot 06:00u heb ik zitten kijken. Het was vroeg en koud maar het is ontzettend bijzonder om mee te maken!

Deel deze blog:

2 thoughts on “Mijn resultaat van de maansverduistering 2015

 1. Lisa, dit is zeker een resultaat om trots op te zijn!
  Zelf had ik nacht dienst dus ik was wakker, had mijn DSLR bij mij maar met de licht vervuiling bij mijn werkgever was dit geen doen…
  Maar dankzij jou mooie reportage zie ik het als nog…

  1. Beste Sebastiaan,

   Bedankt voor het compliment!
   Ben er zelf ook erg trots op!
   Jammer dat het bij jou niet gelukt is, misschien in 2033 weer 😉

   Groetjes,

   Lisa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *