bouwvideo lego spaceshuttle en hubble telescoop

Lego spaceshuttle en Hubble telescoop (video)

Ik heb de Lego spaceshuttle en Hubble telescoop gekocht en het bouwproces vastgelegd! Ondertussen vertel ik je meer hierover.

NB: Deze blog en video zijn niet gesponsord, ik heb het pakket zelf gekocht en vind het leuk dit met jullie te delen. Na veel animo vanuit de volgers heb ik besloten een blog en een video hierover te maken.

1 april startte de verkoop van de nieuwe Lego set van de spaceshuttle en Hubble telescoop. Vroeg in de ochtend voordat ik naar werk moest heb ik de aankoop gedaan. Een week later kwam deze binnen en ben toen gelijk begonnen! Ik neem je mee in mijn bouwproces, waar liep ik tegenaan en wat is er zo leuk aan het bouwen? Ook vertel ik je tussendoor wat feitjes over de Hubble telescoop en de spaceshuttle Atlantis.

advertentie
advertentie

Hubble telescoop

Het bouwproces start met de Hubble telescoop. Deze telescoop is inmiddels al ruim 20 jaar in de ruimte! Het neemt de meest prachtige foto’s van het heelal. Van sterrenstelsels hier heel ver vandaan tot planeten.

De Lego Hubble telescoop bestaat uit veel kleine onderdelen die samen een mooi geheel maken en een goede replica maken van de Hubble telescoop. De mooie zilveren stukjes zorgen voor het juiste uiterlijk van de telescoop.

Spaceshuttle

Het is 40 jaar geleden dat de eerste spaceshuttle (de Columbia) de ruimte in ging. De Discovery heeft 10 jaar geleden zijn laatste vlucht gehad. De spaceshuttle heeft ervoor gezorgd dat de Hubble telescoop in de ruimte werd gebracht. Dit maakt dit pakket zo compleet!

De spaceshuttle is tof om te bouwen, je ziet al snel resultaat van je bouwwerk. Het duurt even voordat je het af hebt maar dan heb je ook een prachtig resultaat met coole extra mogelijkheden.

Je kunt de Lego set hier kopen.

Bouwvideo lego spaceshuttle en hubble telescoop

Ik heb mijn bouwproces op video vastgelegd zodat je een kleine inkijk krijgt in het bouwen van deze twee mooie projecten. Bekijk de video hieronder.