Over mij

Hier vind je meer informatie over sterrenkijken.nu en mijzelf.

informatie over sterrenkijken.nu

Mijn naam is Lisa, ik ben 31 jaar oud en woon samen met mijn man, zoon en kat in Heerhugowaard (Noord-Holland).

Al van kleins af aan heb ik interesse in astronomie en ruimtevaart en alles wat daarmee te maken heeft. Tijdens onze vakanties in Limburg gingen we dan ook vaak naar de sterrenwacht in de buurt. In mijn puberjaren heb ik mijn interesse in astronomie even opzij gezet. Maar dit kwam al snel weer terug toen ik een telescoop voor mijn verjaardag kreeg! In 2014 en 2015 heb ik dan ook 2 cursussen gedaan (basiscursus astronomie & cursus waarnemen) bij sterrenwacht Saturnus in Heerhugowaard.

Tijdens de cursussen heb ik veel geleerd over het heelal maar merkte ik ook dat er veel vaktermen zijn waardoor het soms moeilijk te begrijpen was voor mij. Natuurlijk kunnen de sterrenwachten hierbij helpen maar online kon ik nauwelijks informatie vinden op een eenvoudig niveau. Vervolgens ging ik veel op internet zoeken en vertalen naar mijn eigen woorden. Hierdoor kwam het idee om een website te beginnen over astronomie en ruimtevaart maar dan uitgelegd op een eenvoudige manier.
Na de cursus ben ik meer aandacht en tijd gaan besteden in de site en is het geworden tot wat het nu is!

Sterrenkijken.nu is een uit de hand gelopen hobby wat ik met heel veel plezier bijhoud. Met de opbrengsten van de site (reclame) kan ik de website online houden, er wordt geen winst gemaakt met deze site. Naast deze site ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en ben ik 1x in de maand te vinden bij Sterrenwacht Saturnus in Heerhugowaard. Hier verzorg ik de knutselavond voor de jeugdclub.

Door alles te vertalen en uit te leggen hoop ik dat andere mensen het ook (weer) gaan oppakken. Ik wil het stoffige imago laten verdwijnen en zowel jong als oud enthousiast maken over het prachtige heelal!

Mijn doel is om alles omtrent astronomie en ruimtevaart begrijpelijk uit te leggen en op een laagdrempelige manier mensen mee te nemen in de prachtige wereld van astronomie en ruimtevaart!

Wil je samenwerken, een link laten plaatsen op de site of heb je een vraag/opmerking? Je kunt mij altijd bereiken via social media of via info@sterrenkijken.nu.